Korvpilaff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb, god och smakrik vardagsrätt.

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • 3 dl vatten
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g kolbaszkorv
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Rostade solroskärnor
  • Persilja
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Smält smör och olja i en stor stekpanna. Vänd ner basmatiriset och rör runt tills det blivit glansigt runt om. Blanda vatten, salt, tomatjuice och tomatpuré och häll över riset. Låt koka i 15 minuter under lock på svag värme.
    2. Skiva korven i slantar och stek några minuter tills de är färdiga. Blanda sedan ner korven i tomatriset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka ärtorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och rör försiktigt ner ärtorna i pilaffen.
    4. Serveras med grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben