Korvslantargryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Grytan blir bara godare och godare för varje gång jag gör den!

Ingredienser

  • 5 medelstora färska champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • ½ röd paprika
  • ½ färsk purjolök
  • 3 stycken vanliga korvar
  • 3,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 tsk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Stark röd paprikakrydda
  • Massa curry
  • Serveras med
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Skölj champinjonerna, paprikan och purjolöken noggrant, skär bort stjälken på champinjonerna och hacka allt i strimlor, ca ½ cm eller tunnare. Finhacka gullöken i små tärningar. Skär korven i slantar.
    2. Häll olivolja i stekpannan och stek champinjonerna tills de mjuknat tillräckligt mycket, häll sedan i korven i någon minut och direkt efter häller du ner löken, paprikan och purjolöken och rör om ett bra tag tills allt fått fin färg och mjuknat.
    3. Sedan häller du i en halv kopp vatten och slänger i grönsaksbuljongen och rör om och direkt efter häller du i matlagningsgrädde (tillsätt mer om så behövs) och rör om och strax efter ca 3 tsk tomatpuré. Rör om, salta och peppra tillräckligt, i med massa curry (snåla ej) och lite stark paprikakrydda. Rör om och låt koka i 20-25 minuter på medelhög värme.
    4. Serveras med antingen ris, pasta eller kokt potatis. Se till att koka riset när grytan ska börja koka så att det blir färdigt samtidigt!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben