Kotlettmumsgryta - Allt i ett

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Härligt mumsig kotlettgryta med allt i en gryta. Enkelt tillagad utan några konstigheter. Råvarorna ger en fylligt rund fin smak.

Ingredienser

  • 500 g fläskkotletter (2-4 gärna med ben)
  • 500 g potatis
  • 200 g paprika (gärna olika färger)
  • 1 gul lök (100 g)
  • 200 g champinjoner (skivade på burk med spad)
  • 150 g purjolök (gärna den gröna delen)
  • 1-2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • Grillkrydda
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i tärningar, skär paprika, gul och purjolök i mindre bitar. Häll spadet av champinjonerna och späd med mjölk så det blir 3 dl. Krydda och klappa in vitlökspeppar och grillkrydda på kotletterna. Fräs smöret i en stekgryta och bryn kotletterna ca 1 minut per sida, lägg sen åt sidan. Lägg i potatis, champinjoner och gul lök i grytan och fräs i några minuter. Smula över buljongtärningen och häll i mjölkblandningen, grädde och pressad vitlök. Låt småputtra i ca 30 minuter utan lock, och med omrörning då och då. Rör ner purjolöken och lägg fläskkotletterna ovanpå. Låt småkoka ca 20 minuter till med lock på. Smaka av för ev mer salt och servera.

    Kommentarer (1)

    mammis 1 maj 2013

    Men guud så gott...paprika, lök, Purjo och svamp är en oslagbar kombination...five stars :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben