Krabbdip

Serverar: 6 portioner

Lätt och mysigt på fredags kvällen.

Ingredienser

  • 1½ dl majonnäs
  • 100g riven västerbottenost
  • 1 msk konc. hummerfond
  • 2 dl finstrimlad purolök
  • Ett par droppar tabasco eller hot sauce
  • 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 burk krabba, 170 g
  • 5 crabfishpinnar
  • Servering
  • Råa bönor eller sockerärtor
  • Kokt sparris eller svartrötter eller Kronärtskockshjärtan
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda majonnäs, ost, hummerfond och purjolök. Stänk i några droppar tabasco eller hot sauce. Salta och peppra och vänd ner avrunnet krabbkött.
    2. 2. Bred ut dipen i en ugnsäker form. Skär crabfishpinnarna i mindre bitar och tryck ner dem i dipen. Strö över lite mer purjolök.
    3. 3. Gratinera ca 15 min tills det bubblar på ytan och den börjar få vacker färg. Servera dipen med grönsaker till.
    4. TIPS Den varma krabbdipen kan lagas i ugnssäkra små portinsformar när den ska serveras som entrérätt. Arrangera då gärna grönsakerna direkt på tallrikarna, vid sidan om varje portionsform.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben