Krabbhattar

Serverar: 4 portioner

Ugns bakade champinjoner med krabbstuvning.

Ingredienser

  • 12-15 stora champinjoner
  • Smör
  • Vitlökssalt
  • Krabbstuvning
  • 1½ msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3½ dl gräddmjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 äggula utrörd med med 2 msk grädde
  • 1 burk krabba
  • Instruktioner

    Fräs ihop matfett och vetemjöl och späd med gräddmjölken. Låt såsen puttra ett par minuter, ta den från värmen red under vispning ned äggulan. Blanda i små bitar av krabban och smaksätt med salt och peppar. Skölj svampen och ta bort skaften. Torka av hattarna och doppa dem i smält matfett. Ställ dem tätt i en ugnsfastform och krydda dem med lite vitlökssalt. Fyll svampen med krabbstuvningen och gratinera i 275 grader ca 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben