Krabbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Fredags mys

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 burkar konserverad krabba( 170 gr)
  • 1 dm purjolök, gärna grön
  • 3/4 msk röd chili
  • 1 msk majonäs
  • 2 tsk sweet chili-sås
  • 4 dl smulad vitt bröd
  • ½ tsk salt
  • ½ dl strödbröd
  • smör till stekning
  • Salsa
  • 2 st avokado
  • rivet skal och saft av lime
  • 1 tsk honung
  • 2 tomater
  • Salt
  • Garnering
  • Lime i klyftor
  • Till servering
  • Sweet chili-sås
  • Kokt ris
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    Vispa äggen lätt. Låt krabbköttet rinna av ordentligt. Skölj purjolöken och finhacka den. Dela chilin skrapa bort kärnorna och strimla den. Blanda ägg, krabbkött, purjolök, chili, majonäs, bröd och salt. Forma 8 krabbkakor. Panera dem i strödbröd. Ställ kakorna i kylskåp 30 min. Salsan: Skär avokadoköttet i små bitar. Tillsätt lime och honung. Dela tomaterna i klyftor och skrapa bort kärnorna. Skär tomatköttet i små bitar. Blanda det med avokadon och smaka av med salt. Stek krabbkakorna i smör 5 min till vacker gyllenebrun färg. Garnera med lime. Servera krabbkakorna med salsan,sweet chilisås och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben