Enkelt och gott till fredagskvällen eller på en buffé.
Ingredienser
3 msk margarin/smör
4 msk vetemjöl
6-7 dl mjölk
Salt
Peppar
Dill
200 g kräftstjärtar
200 g räkor/crabfish
5-6 kokta ägg
4-5 skivor vitt bröd
Riven ost
Instruktioner
- Rosta brödet och skär i tärningar.
- Sås:
Smält margarin och rör i mjöl. Häll i mjölk och koka upp till ganska tjock sås, krydda och lägg i dill. Sist läggs skaldjuren ner i såsen.
Skiva äggen.
Smörj en ugnssäker form. Börja med skivade ägg, ett lager sås, tunt med brödtärningar, ett lager ägg. Häll på resterande sås och överst brödtärningar och riven ost.
Gratinera i 225 grader ca 10-15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)