Krabblåda

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt och gott till fredagskvällen eller på en buffé.

Ingredienser

  • 3 msk margarin/smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • 200 g kräftstjärtar
  • 200 g räkor/crabfish
  • 5-6 kokta ägg
  • 4-5 skivor vitt bröd
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Rosta brödet och skär i tärningar.
    2. Sås: Smält margarin och rör i mjöl. Häll i mjölk och koka upp till ganska tjock sås, krydda och lägg i dill. Sist läggs skaldjuren ner i såsen. Skiva äggen. Smörj en ugnssäker form. Börja med skivade ägg, ett lager sås, tunt med brödtärningar, ett lager ägg. Häll på resterande sås och överst brödtärningar och riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben