Kräftcheesecake

Serverar: 6-8 portioner

En vacker och god paj att ställa fram på kräftskivan. Ännu ett recept min man hittade i GP

Ingredienser

  • 250 g kräftstjärtar
  • 1 kavring
  • 2-3 msk smör
  • 1 knippa dill
  • 1 kruka/knippa gräslök
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl gräddfil
  • 1-2 msk riven pepparot
  • 1 citron
  • ½ tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet och skär i bitar. Mixa i matberedare. Tillsätt smör och mixa lite till. Tryck ut blandningen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ i kylen i minst en timme.
    2. Hacka hälften kräftorna grovt. Hacka dill och gräslök (spara lite till dekor). Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, pepparot och rivet citronskal. Smaksätt med dill och gräslök samt lite citronsaft. Häll ner de hackade kräftstjärtarna.
    3. Bred ut röran på kavringbotten. Dekorera med hela kräftstjärtar, dill och gräslök.
    4. Ställ i kylen i minst 2 timmar, Pudra över paprikapulver precis före servering.
    5. Servera som tillbehör på kräftkalaset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben