Kräftentré

Serverar: 4 portioner

En lyxig inledning på en fin middag.

Ingredienser

  • 1 burk kräftor i lag à 170 g
  • 2 tomater
  • 1 selleristjälk
  • 1/2 purjolök
  • 1 morot
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl torr vermouth
  • Pressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 4 tomatrosor
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.
    2. Ansa och skiva sellerin fint. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla moroten. Fräs selleri, purjolök och morot i lite matfett.
    3. Strö över mjölet och späd med grädde, tomatpuré och vermouth. Låt allt koka upp och koka under omrörning några minuter. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
    4. Rör ner kräftor och tomatkött. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.
    5. Fördela kräftröran på 4 portionstallrikar. Lägg en tomatros i mitten och garnera med gräslök. (Skala tomaten så att du får så lång skalbit som möjligt. Jämna eventuellt till kanterna och rulla samman så att det liknar en ros.)

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben