Läcker rätt, för alla skaldjursälskare, att sätta fram på t.ex. buffébordet. En paj gjord på färdig smördeg med en massa gott i fyllningen.
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg, rullen behövs
Fyllning
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
½ tsk riven pepparrot
1 msk hackad dill
1 knivsudd cayennepeppar
100 g ishavsrom
1 burk kräftstjärtar i saltlag
Garnering
Sallad
Dill
Gurka
Citron
Instruktioner
- Lägg smördegen i en pajform så att den täcker botten och kanter. Nagga bottnen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna.
- Rör samman crème fraiche med majonnäs, pepparrot, dill och cayennepeppar.
- Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Dela dem i mindre bitar och rör ner dem i crème fraicheblandningen tillsammans med ishavsrommen, strax innan frestelsen ska serveras.
- Lägg salladsblad i botten på pajskalet och fördela kräftröran över. Garnera med dill, gurka och citron.
Kommentarer (0)