Kräftfrestelse

Serverar: 4 portioner

Läcker rätt, för alla skaldjursälskare, att sätta fram på t.ex. buffébordet. En paj gjord på färdig smördeg med en massa gott i fyllningen.

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, rullen behövs
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ½ tsk riven pepparrot
  • 1 msk hackad dill
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 100 g ishavsrom
  • 1 burk kräftstjärtar i saltlag
  • Garnering
  • Sallad
  • Dill
  • Gurka
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Lägg smördegen i en pajform så att den täcker botten och kanter. Nagga bottnen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna.
    2. Rör samman crème fraiche med majonnäs, pepparrot, dill och cayennepeppar.
    3. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Dela dem i mindre bitar och rör ner dem i crème fraicheblandningen tillsammans med ishavsrommen, strax innan frestelsen ska serveras.
    4. Lägg salladsblad i botten på pajskalet och fördela kräftröran över. Garnera med dill, gurka och citron.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben