Kräftsill

Serverar: 4 portioner

Snabb och enkel att göra. Något att testa för sillälskaren.

Ingredienser

  • 1 burk inlagd sill, ca 240 g
  • 1 tsk krossade dillfrön
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk hackad, färsk dill
  • 1 tsk koncentrerad hummerfond
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Häll av sillspadet och låt sillen rinna av.
    2. Krossa dillfröna i en mortel och blanda ner övriga ingredienser till såsen. Vänd ner sillbitarna och förvara i kylen. Blir godast om de får dra några timmar.

    Kommentarer (1)

    Karina Petrell 13 december 2017

    Jag är nyfiken på om du/ni har ätit jag tror det är kosterfiskarns kräftsill? Också nyfiken på om hur du /ni kom fram till vilka ingredienser som ni skulle ha i? Om ni ätit /smakat kosterfiskarns kräftsill, vad tycker du /ni om smaken. Likhet med ert recept och deras? Vore tacksam för svar. Hur länge behöver sillen stå och "dra" för att få den smak som er har? Råd tips på er och andras recept på kräftsill. Svara till Trolska30@Gmail.com snarast möjligt tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben