Krämig kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Går ganska fort att göra

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 stånd broccoli
  • 2-3 morötter
  • 2 sommarlökar eller 1 bit purjo
  • 2 tsk dijongsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Riven muskotnöt
  • 1½-2 dl riven ost (gratängost)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kasslern i skivor.
    2. Ansa och dela broccolin och blomkålen i mindre buketter. Skala och skär morötterna i lite tjockare skivor.
    3. Förväll grönsakerna var för sig i lättsaltat vatten några minuter.
    4. Ansa och skiva löken.
    5. Lägg alla grönsakerna i en smord och eldfast form.
    6. Blanda senapen, grädden och creme fraichen i en bunke. Skala och pressa i vitlöken. Smksätt med salt, peppar och muskot. Häll blandningen över grönsakerna i formen.
    7. Lägg kasslern på grönsakerna, strö på osten. Gratinera 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    Lilloo 13 maj 2008

    Jag tillsatte lite curry efter eget tycke.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben