Kreolsås

Serverar: 6-10 portioner

Såsreceptet kommer från Louisiana.

Ingredienser

  • 3 msk solrosolja
  • 3 finhackade lökar
  • 2 finhackade gröna paprikor
  • 3 finhackade blekselleristjälkar
  • 20 hackade urkärnade och skalade tomater
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk löksalt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilikablad
  • ½ tsk oreganoblad
  • ½ tsk timjanblad
  • 6 skivade salladslökar
  • 1 hackad knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en stor stekpanna. Sautera lök, paprika och blekselleri tills de mjuknar.
    2. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud såsen sakta tills den har önskad konsistens. ( omkring 4 timmar )
    3. Blanda ned salladslök och persilja och sjud ytterligare 15 minuter. Såsen är klar att användas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben