Serverar: 4 portioner
Mamma gjorde detta ofta när jag var liten, jag kan fortfarande känna suget efter det ibland. Orginalet heter inte Krimskrams-kotletter, utan Festkotlett, men jag sa alltid Krimskrams, därav namnet.
Krydda kotletterna, och stek dem några minuter på varje sida. Lägg över dem i en smord ugnsfast form. Fräs den klippta skinkan, de skivade champinjonerna och purjolöksringarna. Blanda i tomatpurén och dragon. Fördela röran ovanpå kotletterna. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet, och sedan vätskan. Låt koka i några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet och röran. Gratinera i 250 grader i 15-20 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.
Dessa kotletter var supergoda en klar 5 poängare =))
Jättekul att höra, tack så mycket!