Krimskrams-kotletter

Serverar: 4 portioner

Mamma gjorde detta ofta när jag var liten, jag kan fortfarande känna suget efter det ibland. Orginalet heter inte Krimskrams-kotletter, utan Festkotlett, men jag sa alltid Krimskrams, därav namnet.

Ingredienser

  • 4 rejäla fläskkotletter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 tsk dragon
  • 1 msk tomatpuré
  • Gratängsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3-4 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    Krydda kotletterna, och stek dem några minuter på varje sida. Lägg över dem i en smord ugnsfast form. Fräs den klippta skinkan, de skivade champinjonerna och purjolöksringarna. Blanda i tomatpurén och dragon. Fördela röran ovanpå kotletterna. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet, och sedan vätskan. Låt koka i några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet och röran. Gratinera i 250 grader i 15-20 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad.

    Kommentarer (2)

    wimpan 10 september 2009

    Dessa kotletter var supergoda en klar 5 poängare =))

    princesstess 10 september 2009

    Jättekul att höra, tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben