Kristinsfrestelse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En allt i ett ungsrätt med potatis som bas, en av barnens favoriträtter.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 140 g tärnad bacon
  • 1/2 squash
  • 125 g champinjoner
  • 1 dm purjolök
  • 5 vitlöks klyftor
  • 150 g fetaost (i bit)
  • 2 dl ost (riven)
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och strimla potatisen. Finhacka purjo, vitlök, squash och champinjoner. Stek bacon purjo, vitlök, squash och champinjoner, krydda med salt och peppar. Blanda med potatisen, smula i fetaosten och lägg i en ugnsfast form. Häll över grädden och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk. Täck med folie om den får för mycket färg innan den är färdig.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben