Kronärtskocksgucka

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Smarrigt, använd gärna istället för smör på nybakat bröd.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 390 g
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Hackade örter att strö över
  • Instruktioner

    Ta en burk kronärtskockshjärtan (häll bort spadet) och dela dem i en skål, häll på lite olivolja. Kör med stavmixer till en slät massa. Pressa i vitök. Rör ihop, blanda ev i lite ytterligare olivolja för att få rätt konsistens, smaka av med salt och peppar. Mums nu är den färdig! Vill man ha den extra mild kan man röra i lite crème fraiche. Servera med nybakt bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben