Krontårta

Tid: 40 minuter

Till kalaset

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • Jordgubbssylt
  • Marsánkräm
  • Garnering
  • Grädde
  • Färgglatt godis
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt dem till smeten. Rör om i smeten medan du tillsätter det kokande vattnet. Häll upp smeten i en form och sätt genast in den i ugnen. Grädda på nedersta delen i ugnen i ca 35 minuter.
    3. Lägg på ett lager med jordgubbssylt och ett lager med marsánkräm. Garnera med grädde och färgglatt godis.
    4. Tips Skär ut tårtan så den formar en kungakrona. Blanda gul karamellfärg i grädden för att få det att se ut som en guldkrona.

    Kommentarer (1)

    Kramizenn 14 oktober 2009

    laddar upp bilder

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben