Krusbärs-fool

Serverar: 4-6 portioner

Underbart enkelt och barnsligt gott! Fool är en traditionell engelsk efterrätt som i princip bara är bär varvat med grädde. Här är grädden uppfriskad med yoghurt.

Ingredienser

  • 250 g röda och gröna krusbär
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 krm äkta vaniljpulver
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rensa och snoppa krusbären. Koka krusbär och florsocker i en kastrull till en kompott, ca 5 minuter. Bären ska bli mjuka. Låt kallna.
    2. Blanda yoghurten med vaniljpulver och socker. Vispa grädden och blanda med yoghurten.
    3. Varva gräddblandningen med krusbärskompott i portionsglas eller skålar. Ställ i kylen till servering. Servera desserten kall.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben