Krusbär kan vara gröna, gula eller röda. De används ofta till kräm, sylt och kompott. Här kommer de väl till sin rätt i vaniljkrämsfyllda smördegsformar.
Ingredienser
4 plattor fryst smördeg eller 1 kyld smördegsrulle, 375 g
Fyllning
3 dl mjölk
2 äggulor
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
1-2 dl krusbärssylt
Garnering
Krusbär
Jordgubbar
Ev krusbärsblad
Tillbehör
Aluminiumformar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Tina smördegen om den är fryst. Lägg plattorna lite omlott och kavla ut smördegen tunt.
- Klä 15 aluminiumformar med deg. Nagga degen lätt med en gaffel.
- Gör fyllningen. Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en liten kastrull. Sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt den kallna. Smaksätt krämen med vaniljsocker.
- Fyll formarna med vaniljkrämen. Toppa med krusbärssylten.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt kakorna kallna. Garnera med krusbär, jordgubbar och eventuellt krusbärsblad.
Kommentarer (0)