Krusbärsdrömmar

Serverar: 15 portioner

Krusbär kan vara gröna, gula eller röda. De används ofta till kräm, sylt och kompott. Här kommer de väl till sin rätt i vaniljkrämsfyllda smördegsformar.

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg eller 1 kyld smördegsrulle, 375 g
  • Fyllning
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 dl krusbärssylt
  • Garnering
  • Krusbär
  • Jordgubbar
  • Ev krusbärsblad
  • Tillbehör
  • Aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina smördegen om den är fryst. Lägg plattorna lite omlott och kavla ut smördegen tunt.
    2. Klä 15 aluminiumformar med deg. Nagga degen lätt med en gaffel.
    3. Gör fyllningen. Blanda mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en liten kastrull. Sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt den kallna. Smaksätt krämen med vaniljsocker.
    4. Fyll formarna med vaniljkrämen. Toppa med krusbärssylten.
    5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt kakorna kallna. Garnera med krusbär, jordgubbar och eventuellt krusbärsblad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben