Fool är en klassisk engelsk dessert gjord på sötad, kyld bärpuré som blandas med dubbel mängd vispad grädde eller vaniljkräm.
Ingredienser
1 1/2 dl krusbärsmarmelad
Vaniljkräm
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 msk strösocker
4 äggulor
Mynta eller citronmeliss till garnering
Instruktioner
- Börja med vaniljkrämen: Värm grädden till kokpunkten tillsammans med en klyvd vaniljstång och socker. Ta upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i dem igen i grädden.
- Vispa ihop äggulorna och vispa ner dem i grädden. Rör hela tiden medan grädden värms upp igen - den får inte koka, då kan den skära sig. Ställ krämen att kallna, då blir den också tjockare.
- Skeda upp krusbärssylt omväxlande med vaniljkräm i smalt glas eller en dessertskål. Rör runt med skeden en gång så att sylt och kräm blandas lätt samman.
- Garnera med mynta eller citronmeliss.
Kommentarer (0)