Ta vara på krusbären! Här en frisk och somrig fromage garnerad med vispad grädde och tärnad kiwi. Underbart gott!
Ingredienser
250 g krusbär
1 dl vit sirap
½ dl outspädd fläderblomsaft
2 ägg
½ dl florsocker
2 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
Garnering
1 dl vispgrädde
1 kiwi
Instruktioner
- Blöt gelatinbladen i rikligt med vatten.
- Snoppa krusbären.
- Blanda krusbären, sirapen och saften i en kastrull och koka under lock på svag värme i 10-15 minuter.
- Mosa i mixer eller matberedare.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i krusbärsmoset.
- Vispa äggen och florsockret vitt och pösigt.
- Blanda ner krusbärsmoset i äggsmeten.
- Vispa grädden separat till fast skum och vänd ner den i moset.
- Häll upp i en stor form eller i portionsskålar och ställ kallt tills det stelnar.
- Garnera med vispad grädde och skalad tärnad kiwi (OBS! kiwin läggs på alldeles före serveringen)
Kommentarer (0)