Krusbärskex

Serverar: 60 portioner

Den klassiska kakan Brysselkex smaksätts med krusbärsessens och färgas ev. lite grön med hushållsfärg. Och så har man en ny kaka.

Ingredienser

  • 375 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1-2 tsk krusbärsessens
  • Ett par droppar grön hushållsfärg
  • 2-3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör, florsocker, vaniljsocker och mjöl till en sammanhängande deg.
    2. Smaksätt med essens till önskad smakstyrka.
    3. Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder, 3-4 cm i diameter.
    4. Droppa ett par droppar grön hushållsfärg i strösockret och blanda. Häll ut sockret på en talrik så att det torkar.
    5. Rulla in deglängderna i plastfolie och låt degen vila i kylen ca 30 min. Ta ut längderna och rulla dem i det färgade sockret. Sätt ugnen på 175 grader.
    6. Skär varje längd i 20 bitar. Lägg ut bitarna med mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. eller tills de blivit lätt gyllene.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben