Supergoda muffins med bär i och strössel på toppen.
Ingredienser
210 g vetemjöl (ca 3 ½ dl )
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
Krusbärsmos
125 g krusbär
3/4 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
Vaniljströssel
½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
25 g smält smör
Instruktioner
- 6 stora eller 10 mindre muffins
- Tips: krusbären kan bytas mot anrda bär t ex hallon eller vinbär.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa smör och och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i sänder. Tillsätt mjölken.
- Mixa krusbären i mixer eller matberedare med socker och maizena. Blanda ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop så att allt precis blandas.
- Fyll formarna till hälften med smet. lägg på ett lager med krusbärsmos och fyll på med smet nästan upp till kanten.
- Blanda ingredienserna till strösslet och strö på det. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter för stora muffins och något kortare för mindre. Känn med med sticka. Frysta bär förlänger gräddningstiden något.
Kommentarer (1)
Vilka fina muffins det blev! Och vilken god strössling det var, den ska jag använda till många andra saker också.