Krusbärsrulltårta

Syrligt och supergott

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 300 g krusbär
  • 2-3 dl strösocker efter smak
  • 1 tsk pektinpulver + 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Vispa ägg och socker vitt. Tag i vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver. Grädda bottnen 5 minuter på plåt med extra smörat bakplåtspapper. Vänd upp bottnen på sockrat papper, drag loss bottenpapperet. Låt kallna under fuktig handduk.
    3. Gör fyllningen: Lägg bären i en kastrull och låt dem safta sig på svag värme. Rör i sockret, låt det smälta. Koka sakta tills bären känns mjuka. Smaka av om det är lagon sött. Blanda och rör ner lite pektin med socker, sjud ett par minuter så att krusbärskompotten tjocknar. Låt svalna, bred sedan fyllningen på kakbottnen. Rulla ihop och kyl. Skär upp i skivor.
    4. Om du vill göra en bakelse: Skär upp i tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och sockerkokta eller mogna färska krusbär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben