Krusbärstårta

Serverar: 8 portioner

Somrigt god tårta...

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 5-6 bittermandlar, mald
  • 5-6 dl krusbär väl mogna
  • socker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader, ugn 100 grader. Smör och socker röres vitt, tillsätt ägget.
    2. Rör ner mald mandel och mjöl. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda ljusgul i 200°C. Lägg på krusbären, strö över lite socker.
    3. Koka krusbären lätt med ett par msk socker om de inte är väl mogna.
    4. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner sockret. Bred över krusbären.
    5. Sätt in i ugnen igen för att få färg, 100°C. Cirka en halvtimme.
    6. Ät som den är, servera med vaniljglass, eller lättvispad grädde, eller bred över hårt vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben