Krusbärstosca

Serverar: 16 portioner

Tid: 50 minuter

En saftig kaka till förmiddagskaffet. Man kan använda andra bär t.ex. röda vinbär.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 ½ dl krusbär
  • ½ dl strösocker
  • 3 tsk potatismjöl
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 msk grädde
  • 2 dl riven kokos
  • Instruktioner

    Vispa ägg och strösocker poröst.Blanda i vetemjöl och bakpulver varvat med mjölken och blanda till sist i det smälta smöret. Rensa, skölj och mixa krusbären och blanda i socker och potatismjöl. Häll smeten i smord och bröad form ca 1 ½ liter och bred över krusbärsröran. Grädda i 200 grader tills kakan är nästan färdig ca 30 minuter. Blanda under tiden ingredienserna till glasyren och sjud upp den under omrörning. OBS! Låt den inte koka. Bred glasyren över kakan och fortsätt att grädda den tills den fått fin färg ca 10 minuter. Man kan använda andra bär t ex röda vinbär. Jag gjorde dubbel sats och använde en liten långpanna.

    Kommentarer (2)

    ingbrittan 16 april 2011

    Hej Mafia! Denna krusbärstosca är så god Du får MVG anmej alltså en 5:a. Kommer att göra fler när krusbärstiden kommer. MVG ingbrittan

    chantana 28 juli 2012

    Äntligen vet jag vad jag ska göra med mina krusbär tack för receptet! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben