Krusbärsvin

Krusbärsvin blir gott och uppfriskande. För mer tips om hur du gör eget vin av krusbär se också artikeln om eget vin av bär på Receptfavoriter.

Ingredienser

  • 3½ kg krusbär
  • 3 kg socker
  • 4 g jästnärsalt
  • 1 g vinsvavla
  • Vinjäst, se mängd enligt paket
  • Instruktioner

    1. Krossa bären i en jästhink och fyll på med 8 liter vatten och allt utom sockret.
    2. Låt jäsa i 4 dagar och rör om då och då.
    3. Tappa om vinet och ta bort krusbären.
    4. Rör i sockret så att det löser sig och justera upp mängden med ljummet vatten till 10 liter.
    5. Låt jäsa vidare med jäslås tills jäsningen avstannat efter några dagar.
    6. Sockerhalten ska ha sjunkit rejält.
    7. Smaka på det också.
    8. Dra om det till ett nytt kärl utan bottensatsen.
    9. Vinet gör då ett sista ryck och efter något dygn kan du avsluta gäsningen med lite vinsvavla för att vara säker på att det inte fortsätter jäsa efter buteljering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben