Goda frallor med lägre GI, eftersom jag inte har vetemjöl utan dinkelmjöl av fullkorn och kruskakli.
Ingredienser
25 g jäst
3 dl vatten
½ tsk salt
2 msk vit baksirap
1 dl kruskakli
3 dl rågsikt
3 dl dinkelmjöl fullkorn
1 ägg
Pumpakärnor till dekorationen
Instruktioner
- Smula sönder jästen och rör ut den i vattnet (ljummet ska det vara). Tillsätt salt, sirap, kruskakli, därefter rågsikt och dinkelmjöl. Arbeta samman till en fin bröddeg och ställ under duk i 30 minuter.
- Forma försiktigt till ca 8 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter
Kommentarer (0)