Kruskafrallor

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda frallor med lägre GI, eftersom jag inte har vetemjöl utan dinkelmjöl av fullkorn och kruskakli.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vit baksirap
  • 1 dl kruskakli
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 ägg
  • Pumpakärnor till dekorationen
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen och rör ut den i vattnet (ljummet ska det vara). Tillsätt salt, sirap, kruskakli, därefter rågsikt och dinkelmjöl. Arbeta samman till en fin bröddeg och ställ under duk i 30 minuter.
    2. Forma försiktigt till ca 8 frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
    3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnorna. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben