Kryddglögg

Serverar: 4 portioner

Gott med värmande och kryddig glögg i vinterkylan.

Ingredienser

  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 4 kanelstänger
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 flaska rött vin, 75 cl
  • Instruktioner

    1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeransskal.
    2. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock.
    3. Låt stå ca 10 min. Sila lagen.
    4. Blanda sockerlagen med vin i en kastrull och hetta upp. Drycken ska inte koka utan bara bli riktigt het. Servera genast eller häll upp på termos.
    5. Tips: Genom att göra sockerlagen i förväg svänger du snabbt ihop den värmande glöggen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben