Kryddig lax och räkgryta med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett hitta på recept :)

Ingredienser

  • 300-400 g laxfilé, skuren i små bitar
  • ca 100 g räkor, kokta och skalade
  • 3-4 tomater, skalade och hackade i små bitar
  • 3 msk matolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl heinz chilisås
  • 2 tsk färsk chili, hackad i små bitar
  • 2 tsk röd paprika krydda
  • lite salt
  • ca 300-400 g tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Stek laxbitarna i stekpannan med 3 msk matolja. När laxen fått en fin rosa färg så häll på vispgrädden, tomat bitarna och chilin. Rör om lite emellanåt. Sedan ner med chilisåsen och den röda paprika kryddan.
    2. Koka under tiden upp vatten i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll i pastan och låt koka ca 8-10 minuter så pastan blir "al dente".
    3. Lägg på räkorna ca 2-3 minuter innan servering. Nu är det färdigt, njut ! :)
    4. OBS! Min paprika krydda är importerad från ungern och smakar inte riktigt likadant som "svensk" men det finns säkert något liknande här.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    asamolsson 31 januari 2011

    Inte vår favorit. Barnen gillade det inte alls.

    StephanieHarms 15 augusti 2011

    Nä det är nog inget för barn direkt. Barn brukar varken gilla fisk,räkor eller kryddig mat men det är ju inte mitt fel...

    joli666 9 oktober 2012

    Hur gott som helst. Barnen älskade det :)

    Risingdemon 30 oktober 2012

    hur gott som helst :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben