Kryddostsnacks

Goda snacks

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl vatten
  • 15 g jäst
  • 400 g vetemjöl + 325 g vetemjöl
  • 150 g durumvete
  • 100 g surdeg av råg (kan uteslutas, öka med lite vatten istället)
  • 1 msk salt
  • 1 msk olivolja
  • Fyllning
  • 250 g kryddost
  • 150 g spickeskinka eller svensk lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Häll vattnet i blandarens skål och tillsätt jäst, 400 g vetemjöl, durumvete och surdeg. Kör i 5 minuter. Låt degen ligga och mogna under plast i 1 timme.
    2. Tillsätt 325 g vetemjöl, salt och olivolja. Blanda till en smidig deg i ca 10 minuter på tvåans hastighet. Häll upp degen på bakbordet och låt den vila under en duk i ca 30 minuter så att spänningarna släpper.
    3. Kavla ut degen till en platta ca 60 x 40 cm. Skär ner ost och skinka i 1 cm stora kuber och fördela dem på halva degplattan. Vik över resterande deg och låt jäsa 1-1 1/2 timme.
    4. Värm ugnen till 250°. Ställ in brödet och sänk temperaturen till 220°. Baka i ca 18 min.
    5. Låt brödet kallna. Förvara det i kylen och skär upp lagom stora snackstavar vid serveringen och kläm dem i en smörgåsgrill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben