Kryddprickar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme

Mumsiga småkakor med smak av kanel och kardemumma. Passar utmärkt nu när det är jul.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk bakbulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Rör matfett , socker och sirap vitt och poröst. Blanda samman bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i smeten.
    2. Tillsätt kanel, kardemumma och äggula i smeten. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram degen. Dela den i 2 bitar. Rulla ut varje degbit till 2 längder. Dela deglängderna i ca 20 bitar.
    4. Rulla bitarna till kulor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben