Kugelhopf

Serverar: 16 portioner

En kaka med rom och russin som är så underbart god. Ingen kan tro att den är diabetikerbakad.

Ingredienser

  • 100 g russin
  • 2 msk rom
  • 20 g jäst
  • 2 dl minimjölk
  • 150 g tofu
  • 5 dl vetemjöl, 300 g
  • 1½ dl Hermesetas Lättströ
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 50 g skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i en skål och häll på rom. Låt dra gärna 1 timme.
    2. Smula jästen i en bunke och häll över 1 dl ljummen mjölk. Rör tills jästen löser sig.
    3. Kör tofun tillsammans med resterande mjölk i en mixer eller matberedare. Blanda i mixad tofu, vetemjöl, Hermesetas Lättströ, citronskal och ägg. Arbeta degen kraftigt.
    4. Grovhacka mandeln. Tillsätt de romdränkta russinen och mandeln. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa i 1 timme.
    5. Sätt ugnen på 200ºC. Grädda kakan nederst i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna under bakduk och stjälp upp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben