Kullakakor

Serverar: 20 portioner

Underbara kakor med maräng

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • Marängtopp
  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 100 g nötter
  • Garnering
  • 20 nötter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 150°
    2. Arbeta samman matfettet med socker, vaniljsocker, äggulor och vetemjöl till en deg. Forma den till en tjock rulle.
    3. Ställ ut 20 muffinsformar på en bakplåt. Skär degrullen i 20 lika stora bitar. Lägg dem i muffinsformarna och platta till dem lite.
    4. Mal nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i omgångar och vispa äggvitan fast igen. Tillsätt nötterna.
    5. Klicka marängsmeten ovanpå degen. Garnera med en nöt i varje kaka.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Kakorna går att frysa.
    7. Tips! Pensla musselformarna med rumsvarmt matfett, då släpper kakan lättare än om du använder smält matfett. Mal alltid nötter och mandel om det står så i receptet. Lägger man dem i en mixer eller matberedare och finfördelar dem tränger fettet ut.

    Kommentarer (1)

    Madden 16 september 2008

    Det var länge sedan jag bakade de här. Mitt recept ligger nog långt ner i lådan. Jag lånar ditt. De är supergoda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben