Servera nygräddade, till drink, soppa, buffé. De går bra att förbereda ett par timmar i förväg och sedan grädda.
Ingredienser
1 rulle färdigkavlad, kyld smördeg, 275 g
1 dl kesella
1 tsk hel kummin
2 krm salt
1 ägg
Olika frön, t ex blå vallmo och sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Låt Kesella rinna av i kaffefiltler i ca 1 tim. Rör i kummin och salt.
- Stansa ut 20 hjärtan ur smördegen med en pepparkaksform. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Lägg en klick fyllning på hälften av smördegshjärtana. Lägg på de resterande med den penslade kanten nedåt. Nyp ihop ordentligt i kanterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg och strö på frön.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
- Serveras nygräddade.
Kommentarer (0)