Kumminhjärtan

Serverar: 10 portioner

Servera nygräddade, till drink, soppa, buffé. De går bra att förbereda ett par timmar i förväg och sedan grädda.

Ingredienser

  • 1 rulle färdigkavlad, kyld smördeg, 275 g
  • 1 dl kesella
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • Olika frön, t ex blå vallmo och sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Låt Kesella rinna av i kaffefiltler i ca 1 tim. Rör i kummin och salt.
    3. Stansa ut 20 hjärtan ur smördegen med en pepparkaksform. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
    4. Lägg en klick fyllning på hälften av smördegshjärtana. Lägg på de resterande med den penslade kanten nedåt. Nyp ihop ordentligt i kanterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Pensla med ägg och strö på frön. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
    6. Serveras nygräddade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben