Kumminkaka

Serverar: 1 portioner

Annorlunda mjuk kaka med kummin och kryddnejlikor.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk malda eller finstötta kumminfrön
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • Smör eller margarin samt ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Rör matfettet mjukt och smidigt. Tillsätt farinsockret och rör ytterligare en stund tills sockret verkar ha smält.
    2. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem.
    3. Blanda mjölet med bakpulver och kryddor.
    4. Tillsätt gräddfilen och mjölblandningen till smeten och rör den snabbt jämn.
    5. Häll den i en smord och bröad avlång kakform (ca 1 1/2 liter).
    6. Grädda kakan i ugn vid 175° ca 45 min eller tills den fått färg och verkar genomgräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben