Kumminkransar

Serverar: 30 portioner

Vackra kransar smaksatta med kummin. Perfekt till fikan eller som tillbehör till en sallad. 1 krans är 2,5.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 4 dl vatten
  • 14 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk margarin flytande max 80%
  • 1 msk socker
  • 3 ägg
  • 2 msk kummin
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt margarin, salt, socker och nästan allt mjöl. Vispa 2 av äggen och blanda ner.
    2. Knåda väl och låt jäsa 40 minuter. Dela degen i 30 bitar som rullas ut till 1 cm tjocka längder, 20 cm långa.
    3. Vik längderna dubbla, snurra dem och sätt ihop ändarna. Forma till kransar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa minst 30 minuter.
    4. Pensla med ägg, strö på kumminfrön och grädda sedan i ugn 250 grader cirka 10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben