Kumminringar

Serverar: 10-12 portioner

På Bornholm det klassiska öl- och snapstilltugget. Också goda till soppa och sallad.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk smör
  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 tsk stött kummin
  • ca 3 1/2 dl vetemjöl special
  • Till pensling
  • 1 äggula
  • 2 tsk stötta kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Hacka och smörfräs löken glansig och mjuk. Smält smöret, rör i mjölken att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula jästen i en bunke, häll över den ljumma mjölken och rör tills jästen lösts upp.
    2. Rör i salt, socker, kummin, löken och mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 30 min.
    3. Dela degen i 12 delar, rulla ut lillfingertjocka längder, forma ringar, nyp ihop dem väl och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
    4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med äggula och stör över kummin. Jäs 10 min och grädda därefter mitt i ugnen 12 min.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben