Kursbärscheescake

Serverar: 8 portioner

Ger smakminnen av sommarens krusbär.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 liten ask philadelphiaost
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk krusbärsessens
  • 6-8 droppar grön hushållsfärg
  • Några digestivekex
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och strösocker och därefter osten till en jämn smet. Vispa grädde och vaniljsocker. Vispa äggvitor till hårt skum. Rör ihop alltsammans. Färgsätt smeten med hushållsfärg och smaksmätt med essensen. Smula några digestivekex i en form. Häll i smeten och smula några kex över. Ställ i frysen. Kakan bör tas ut 20 -30 min före servering.
    2. Skivad kiwi eller annan syrlig frukt kan läggas på kakan före servering.
    3. Tips: Om du inte kan finna de essenser och hushållslfärg som behövs där du bor, så kan du beställa dem hos Borgeby Kryddgård eller Essensensfabriken. De har hemsidor där man beställa via internet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben