Kvargbulle

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

finskt fikabröd

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 25 g jäst
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • fyllning
  • 1/2 dl kvarg
  • 1/4 socker
  • 1 ägg
  • 1 dl russin
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljocker
  • 1 mk pressad citron
  • Instruktioner

    Värm mjölken tills det är fingervarmt. Blanda i salt, socker, kardemumma och lite av vetemjölet och vispa kraftigt. Blanda i resten av vetemjölet och sedan smöret så att degen släpper degbunkens kanter. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Forma bullar av degen och gör en fördjupning i mitten med tex ett drickglas. Fyll fördjupningen med kvargmassan och pensla kanterna med ägg. Lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda omgående i 200grader i 10-15 minuter.

    Kommentarer (1)

    canonlars 13 september 2008

    Hej skall testa detta bröd och lägga upp en bild

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben