Kvargknyten

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Väldigt lätt och gott

Ingredienser

  • Till kvargdegen
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/3 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 200g kvarg
  • 4 msk mjölk
  • 6 msk matolja
  • Till fyllningen
  • 250g kvarg
  • 50g russin
  • 1 tsk rom
  • 1 ägg
  • 1dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • märgen från ½ vaniljstång
  • 1 äggula att pensla med
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda mjöl,bakpulver och florsocker. Tillsätt salt och vaniljsocker. Arbeta ihop alltsammans med kvarg. Mjölk och matolja till en smidig deg. Svep folie om degen och lägg den i kylskåpet ungefär 1 timme. Lägg russinen i en liten bunke och häll på rom.
    2. 2. Pressa kvargen till fyllningen genom en sil. Blanda i ägg, socker och potatismjöl och tillsätt därefter de blötlagda russinen och vaniljmärgen. Rör om väl.
    3. 3. Mjöla bakbordet och kavla ut den kylda degen till en 40x40cm stor kvadrat.(spara litet av degen till locken) Skär degen i 9 små kvadrater 12x12cm.
    4. 4. Sätt ugnen på 220 grader.
    5. 5. Lägg 1 msk av kvargfyllningen på varje kvadrat. pensla deghörnen med äggula och vik dem över varandra. Gör 5 cm stora rundlar av resten av degen, tryck fast dem på paketen och pensla sedan med äggula.
    6. 6. Placera plåten på mittfalsen i ugnen och grädda 15 minuter.
    7. 7. Låt bakverken svalna och pudra sedan med florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben