Kvarkmuffinsbullar

12 st mycket goda bullar.

Ingredienser

  • Vetedeg
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 litet ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 75 g margarin
  • Ca: 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 burk (250 g ) mjölkkvark
  • 1 ägg
  • 2 msk grädde
  • 2 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 päse (45 g ) Ekströms vaniljpåspulver
  • 1 dl russin
  • 4 msk apelsinmarmelad
  • Pensling och dekoration
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vetedeg: Värm mjölken fingerljum och lös upp jästen i den. Blanda kardemumman .ägget, sockret, saltet och ca 1/3 del av mjölet. Vispa degen kraftigt.
    2. Knåda in mjölet i degen litet åt gången och tillsätt det mjuka fettet. Knåda in resten av mjölet i degen.
    3. Låt degen jäsa under en bakduk på varm plats ca 20 minuter.
    4. Gör fyllningen under tiden... Blanda ägget, grädden, sockret, vaniljsockret, vaniljpåspulvret och russinen med kvarken.
    5. Kavla ut degen till en 30-40 cm stor platta. Sporra ut 12 kvadrater av degen. Tryck ner kvadraterna i fördjupningarna i en plåt för 12 muffins. Degen skall gå ordentligt över kanterna.
    6. Sätt en klick marmelad mitt på varje degkvadrat och finfördela kvarkblandningen på marmeladen.Ta tag i hörnen på kvadraterna och knip ihop knytena.
    7. Täck över bullarna och låt dem jäsa väl. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 graders ugn på nedersta falsen ca 10-45 minuter.
    8. Tag loss bullarna snabbt när de har gräddats. Lycka till!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben