Kvittenmarmelad

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Helt underbart till smörgåsbricka. Sämre på frukostkex/bröd.

Ingredienser

  • 2 kilo kvittenfrukt rensad och sköljd
  • 5 dl vatten
  • 5-6 dl strösocker
  • ev konserveringsmedel
  • Instruktioner

    Koka 2 kg kvitten som skurits i stora bitar med 5 dl vatten i 45 minuter under lock. Passera massan och mät upp den. (Spara gärna lite bitar att ha i marmeladen). Till 1 liter puré tillsätts 5-6 dl strösocker. Kokas under lock i 5 minuter. Tillsätt ev konserveringsmedel. Häll marmeladen i rena, varma konserveringsburkar och tillslut med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben