Kyckling gratäng med philadelfiaost

Serverar: 6 portioner

Mumsigt värre

Ingredienser

  • 800 g kycklingfiler
  • 2 paket tärnad bacon
  • 1 purjolök
  • 2 bananer
  • 1 röd paprika
  • 100 g vitlöksost
  • 300 g Philadelhiaost
  • 2 dl vatten med 2 köttbuljong tärning
  • 2 dl matlagningsgrädd
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • Sallad
  • Vitkål
  • majs
  • grekisk dressing
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek kycklingfilerna. Knaperstek baconet. Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet. Hacka purjolöken, paprikan gärna i matmixter. Strö detta över kycklingen och baconet. Ha vattnet och buljongtärningarna i en kastrull och värm tills tärningarna löst upp sig. Ha i vitlöksosten och philadelfiaosten. Rör tills det smält. Ha i matlagningsgrädden. Salta, peppra och smaka av med curryn och chilisåsen. Skiva bananerna lägg de i gratängformen. Häll såsen över allt i formen och grädda 225 grader i cirka 35 minuter.
    2. Servera med sallad och ris

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    epi 5 januari 2008

    Det här var jätte gott. Såg fint ut i formen när man tog den ur ugnen. Fick ändra lite i receptet för jag missade att ha vitlöksost i. Men det smakade kanon ändå. Kram Maria

    gottgris 3 januari 2009

    En klar favorit. Jag uteslöt bananerna. Lagade allt på spisen ist.f ugnen o serverade kycklingfileer hela. Såsen var supergod.

    loppan35 1 mars 2009

    jag hade bjudning igår och då bjöd jag på denna rätten, den blev mycket uppskattad så detta kommer jag fixa till fler gånger. JÄTTEGOTT!!

    hot_tezz 12 augusti 2010

    jätte gott

    farmoringer 19 februari 2011

    Det här var gott. Jag tog inga bananer och nästan inget salt. Tyckte det räckte med saltet från buljongtärning och ostar.. Kommer med säkerhet att göras fler gånger.. / Inger

    osita 28 augusti 2016

    Hej. Ser gott ut. Vitlöksosten, är det typ bredbar Philadelphia med vitlök eller en fastare sort??? Är receptet till 6 pers?? Kramar Åsa

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben