Grillade röda paprikor ger en god smak till såsen.
Ingredienser
500 g kycklingfilé, skuren i 2½ cm stora bitar
4 stora röda paprikor
250 g grön fettuccini
Olja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk torkad timjan
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ansa paprikorna och grilla dem i ugnen tills skinnet börjat svartna. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 5 minuter. Dra av skinnet på paprikorna och strimla köttet grovt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Smörj en stor stekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt vitlöken och bryn den i 1 minut. Tillsätt vin och paprika och sjud i 2 minuter. Häll blandningen i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn sås.
- Torka ut stekpannan och smörj med ny olja. Bryn kycklingköttet. Tillsätt paprikasåsen, grädde och timjan. Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp kyckling, pasta och sås på tallrikar. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Goda såser och röror!
Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...