Kyckling i röd sås

Serverar: 4 portioner

Grillade röda paprikor ger en god smak till såsen.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, skuren i 2½ cm stora bitar
  • 4 stora röda paprikor
  • 250 g grön fettuccini
  • Olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl torrt vitt vin eller hönsbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa paprikorna och grilla dem i ugnen tills skinnet börjat svartna. Ta ut paprikorna ur ugnen och lägg dem i en plastpåse i 5 minuter. Dra av skinnet på paprikorna och strimla köttet grovt. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
    2. Smörj en stor stekpanna med olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt löken och fräs den mjuk. Tillsätt vitlöken och bryn den i 1 minut. Tillsätt vin och paprika och sjud i 2 minuter. Häll blandningen i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn sås.
    3. Torka ut stekpannan och smörj med ny olja. Bryn kycklingköttet. Tillsätt paprikasåsen, grädde och timjan. Sjud tills såsen börjar tjockna, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp kyckling, pasta och sås på tallrikar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben