Klipp baconet i bitar och fräs knaprigt i stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Skär kycklingen i bitar vid behov.
Bryn köttbitarna i stekpanna, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Skiva bananerna och varva med clementinerna på köttet, toppa med bacon. Salta och peppra.
Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlöken. Vispa samman och häll över köttet. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris.
Variationsmöjligheter: fläskfilé, torkade plommon, mandariner och jordnötter
Jättegott!
Piffade till lite med cashew- och jordnötter
mumsan7 september 2008
Hej igen!
Glömde ett finfint vintips till denna rätt:
Casillero del Diablo Chardonnay (nr 2075) från Chile för 70:-
God mat och gott vin, är inte livet underbart!
tussan_tussan11 december 2008
gott gott!! men lite för smacklöst för min smak. men kommer göra den igen fast en aning starkare. tack /tesse
svazze24 augusti 2009
Jag modifierade med en nypa stark indisk krydda och osaltade jordnötter. gott gott.
Lennart_581 oktober 2009
Ser gott ut. Smakar gott också. Hmm, det ÄR ju gott, jättegott. Tack o fem fina poäng från mig.
Jättegott! Piffade till lite med cashew- och jordnötter
Hej igen! Glömde ett finfint vintips till denna rätt: Casillero del Diablo Chardonnay (nr 2075) från Chile för 70:- God mat och gott vin, är inte livet underbart!
gott gott!! men lite för smacklöst för min smak. men kommer göra den igen fast en aning starkare. tack /tesse
Jag modifierade med en nypa stark indisk krydda och osaltade jordnötter. gott gott.
Ser gott ut. Smakar gott också. Hmm, det ÄR ju gott, jättegott. Tack o fem fina poäng från mig.