Kyckling med banan och mango chutney

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Påminner om flygande jakob, men är mycket godare.

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 300 g kyckling
  • Peppar
  • Salt
  • 2 bananer
  • 1 burk clementiner
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 tsk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Klipp baconet i bitar och fräs knaprigt i stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Skär kycklingen i bitar vid behov.
    2. Bryn köttbitarna i stekpanna, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Skiva bananerna och varva med clementinerna på köttet, toppa med bacon. Salta och peppra.
    3. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlöken. Vispa samman och häll över köttet. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris.
    4. Variationsmöjligheter: fläskfilé, torkade plommon, mandariner och jordnötter

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    mumsan 7 september 2008

    Jättegott! Piffade till lite med cashew- och jordnötter

    mumsan 7 september 2008

    Hej igen! Glömde ett finfint vintips till denna rätt: Casillero del Diablo Chardonnay (nr 2075) från Chile för 70:- God mat och gott vin, är inte livet underbart!

    tussan_tussan 11 december 2008

    gott gott!! men lite för smacklöst för min smak. men kommer göra den igen fast en aning starkare. tack /tesse

    svazze 24 augusti 2009

    Jag modifierade med en nypa stark indisk krydda och osaltade jordnötter. gott gott.

    Lennart_58 1 oktober 2009

    Ser gott ut. Smakar gott också. Hmm, det ÄR ju gott, jättegott. Tack o fem fina poäng från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben