Kyckling-pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Krämig, smarrig och enkel allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfileér
  • 7 dl pennepasta
  • 500 g frysta wokgrönsaker Thai
  • 2 ½ dl smaksatt Milda mat, svamp och balsamico
  • 2 ½ dl Milda fraiche 24% (eller annan creme fraiche)
  • Smör eller olja att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet, gärna 1 minut kortare tid för att den inte ska bli för mjuk och mosig sedan. Skölj därefter i kallt vatten och lägg pastan i en ugnsfast form.
    2. Strimla kycklingfileérna (inte alltför smått) och bryn ca 5 minuter i smöret. Lägg över pastan. Stek grönsakerna också ca 5 minuter och lägg över dom också i formen. Krydda med salt och peppar. Blanda grädden med creme fraichen och häll över. Rör runt så allt blir ordentligt blandat. Strö på riven ost. Grädda ca 20 minuter i 175-200 grader varm ugn. Ät och njut!

    Kommentarer (1)

    AnnaBorwin 24 mars 2009

    Jag valde bort wokgrönsakerna och tillsatte svamp istället, t ex champinjoner och kantareller. Konserverade eller färska. Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben