Kycklingaladåb

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad. God som kall men även god med en champinjonsås och potatis till.

Ingredienser

  • 2 djupfrysta kycklingar ca 1 kg styck
  • 3 l vatten
  • 1 ½ dl salt
  • lägg de frysta kycklingarna i vattnet och saltet 1-1½ dygn
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • Grönt från en purjo
  • 1 morot
  • 2 lagerblad
  • 8 gelatinblad
  • 1 krm timjan
  • ½ krm vitpeppar
  • ev. salt , smaka av
  • Instruktioner

    1. Ta upp de saltade kycklingarna och låt dom koka upp med vatten som täcker, skumma väl.
    2. Därefter i lägges kryddor och grönsakerna. Koka i 45 min. Ta upp kycklingarna och rensa köttet och skär detta i små tärningar. Koka buljongen. Lägg i ben och skinn för bättre smak. Sila upp 7 dl buljong i en ren kastrull. Lägg i köttet. gelatinblad, timjan och vitpeppar. ev. lite salt. Låt allt få ett lätt uppkok och häll sedan allt i en skål som ställs svalt för att stelna.

    Kommentarer (1)

    Mistys 23 december 2011

    En mycket god aladåb / sylta. Vi ska ha detta på julbordet i år. Känns bra att servera något som bara innehåller fina ingredienser. Rekomenderas :=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben