Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan

Serverar: 4 portioner

En enkel men ack så ljuvlig GI rätt. Nettokolhydrater 3g GB 0,6 Kyckling i alla former ger bra värden

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vin
  • 0,5 msk konc kalvfond
  • 500 g kantareller eller mer om du önskar
  • 1 gul lök
  • Färsk ruccolasallad
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 100 g parmesan
  • Instruktioner

    1. Rensa och skiva kantarellerna. Stek kantarellerna i smör tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Hacka lök och lägg i stekpannan med svampen och låt steka någon minut. Ställ åt sidan.
    2. Blanda i roccolasallad och strö lite salt och svartpeppar över. Bryn kycklingen i lite smör i en annan stekpanna och häll på lite vatten, vin och fond och låt koka i ca 10 min.
    3. Lägg upp på tallrik och lägg svampblandningen över och rikligt med hyvlad parmesan. Om man vill kan man servera blomkålspure till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 30 september 2009

    Kyckling o kantareller, uuummm, jättegott, 5:a från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben