Kycklingcanelloni

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade ett recept på svampcanelloni men hade som vanligt inte alla rätta ingredienser hemma. Tog vad som fanns och fick ett riktigt lyckat resultat!

Ingredienser

  • 8 färska lasagneplattor
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 schalottenlökar (eller 1 medelstor lök)
  • 2 - 3 vitlöksklyftor (eller 1 vitlök solo)
  • ½ tsk salvia
  • ½ tsk krossad rosépeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • 50 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk olja till formen
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 1 finriven grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Överbliven crème fraiche-fetaostblandning
  • 1 dl riven ost av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingköttet fint, finhacka lök och vitlök. Blanda och stek i smöret ca 10 minuter. Mortla rosépeppar,salvia och salt. Krydda med denna blandning.
    2. Mosa fetaosten och rör i crème fraichen. Bred ut blandningen på 8 lasagneplattor. (Om det blir över, spara till tomatsåsen) Fördela kycklingröran på plattorna, rulla ihop och lägg i en ugnsfast smord form.
    3. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och häll över rullarna.
    4. Strö över osten.
    5. Gratinera i ugnen 20 minuter i 225 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben