Hittade ett recept på svampcanelloni men hade som vanligt inte alla rätta ingredienser hemma. Tog vad som fanns och fick ett riktigt lyckat resultat!
Ingredienser
8 färska lasagneplattor
500 g kycklingfilé
4 schalottenlökar (eller 1 medelstor lök)
2 - 3 vitlöksklyftor (eller 1 vitlök solo)
½ tsk salvia
½ tsk krossad rosépeppar
½ tsk salt
1 msk smör
50 g fetaost
2 dl crème fraiche
1 msk olja till formen
500 g krossade tomater med chili
1 finriven grönsaksbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
Överbliven crème fraiche-fetaostblandning
1 dl riven ost av valfri sort
Instruktioner
- Strimla kycklingköttet fint, finhacka lök och vitlök. Blanda och stek i smöret ca 10 minuter.
Mortla rosépeppar,salvia och salt.
Krydda med denna blandning.
- Mosa fetaosten och rör i crème fraichen.
Bred ut blandningen på 8 lasagneplattor. (Om det blir över, spara till tomatsåsen)
Fördela kycklingröran på plattorna, rulla ihop och lägg i en ugnsfast smord form.
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och häll över rullarna.
- Strö över osten.
- Gratinera i ugnen 20 minuter i 225 grader.
Kommentarer (0)